Interactieve
Kaart
Vanaf donderdag online: het nieuwe transformatieplatform van Amstel 3

Vanaf donderdag online: het nieuwe transformatieplatform van Amstel 3

Geplaatst: 12 november 2018

Gebiedsontwikkeling alleen iets voor de gemeente en projectontwikkelaars? Niet meer! Vanaf nu laten we samen zien dat we er allemaal aan meewerken. Vanaf 15 november staat het platform zocity.Transformcity.com online: het transformatie-platform voor Amstel III dat onze huidige website vervangt. Met dit platform laat jij jouw rol in de transformatie van de stad zien en zie je wat er allemaal gebeurt en gaat gebeuren. 

Herinrichting Stationsplein Holendrecht

Herinrichting Stationsplein Holendrecht

Geplaatst: 18 oktober 2018

Elke dag fietsen en lopen er duizenden reizigers over het stationsplein Holendrecht. De gemeente vindt het belangrijk dat u zich op dit stationsplein prettig en veilig voelt. De inrichting van het plein zoals deze nu is, draagt daar niet genoeg aan bij. Het stationsplein Holendrecht krijgt daarom aan de kant van het ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC de komende jaren een nieuw gezicht. De werkzaamheden voor de nieuwe inrichting beginnen eind oktober. Wat gaat de gemeente hier doen?

Twee nachten werkzaamheden en afsluitingen op A9 Gaasperdammerweg

Twee nachten werkzaamheden en afsluitingen op A9 Gaasperdammerweg

Geplaatst: 08 oktober 2018

Op 11 en 12 oktober werkt IXAS twee nachten op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. In deze nachten voeren we onderhoudswerkzaamheden uit. Voor deze werkzaamheden sluiten we steeds één kant van de A9 Gaasperdammerweg af. Meer informatie en kaartjes met afsluitingen en omleidingen staan op het online bezoekerscentrum.

Bewoners Blue-Gray en Paalbergweg krijgen tours van Buurtgids

Bewoners Blue-Gray en Paalbergweg krijgen tours van Buurtgids

Geplaatst: 04 oktober 2018

Buurtgids organiseert zaterdag 6 oktober gratis rondleidingen door Zuidoost aan bewoners van de studio’s aan de Pieterbergweg. Buurtgids wil hiermee de (nieuwe) bewoners laten zien wat voor nieuwe energie er in de buurt is: nieuwe initiatieven, ondernemingen, verborgen plekjes en weetjes. De tour vindt plaats op 6 oktober en er is nog plek!

Het 160 meter lange graffiti kunstwerk is klaar!

Het 160 meter lange graffiti kunstwerk is klaar!

Geplaatst: 27 september 2018

Het kunstenaarscollectief Karski & Beyond en Bier & Brood zijn na vier weken klaar met het aanbrengen van het graffitikunstwerk op de 160 meter lange muur bij de Foodstrip aan de Tafelbergweg. Het graffitikunstwerk is bedoeld om het gebied vanaf de snelweg een nieuwe en kunstzinnige entree te geven. Het tijdelijk kunstwerk blijft de komende vijf jaar te bewonderen. 

Opening Hoofdkwartier en 24H Zuidoost in Amstel III

Opening Hoofdkwartier en 24H Zuidoost in Amstel III

Geplaatst: 19 september 2018

Van vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september was er veel te doen in Amstel III. Op meer dan tien locaties kon je op een heel andere manier kennis maken met Amstel III en Zuidoost. Het was een gezellig en geslaagd weekend! Heb je het gemist of wil je nog even met ons nagenieten? Lees dan mee.

Soak urban wellness start in Amstel III

Soak urban wellness start in Amstel III

Geplaatst: 10 september 2018

Nog geen half jaar geleden heeft Dagmar via Zo!City een oproep geplaatst waarin zij een (tijdelijk) kavel zocht voor haar pop-up wellness concept Soak urban wellness. Inmiddels is de locatie gevonden en de vergunning aangevraagd. Met een beetje geluk hebben we deze winter een wellness in Amstel III! 

Magie in de ochtend

Magie in de ochtend

Geplaatst: 07 september 2018

De allereerste Morning Meetup van afgelopen donderdag smaakte naar meer! In de kunstsetting van The Ballroom lieten HOBU en ZO!City de ruim 50 deelnemers hun ochtend starten met de heerlijke stem van Anne Suzanne en een prachtig ontbijt verzorgd door Juiziety. Met een goed gevulde maag konden de deelnemers nog maar net de stroom aan feestjes, borrels en andere bijzonderheden aan die Jesse Jorg van HOBU opsomde. 

Foto: Randy da Costa

Aftrap nieuw seizoen ahti Connect

Aftrap nieuw seizoen ahti Connect

Geplaatst: 04 september 2018

Op donderdag 27 september 2018 van 15:30 – 18:00 uur vindt de aftrap van een nieuw seizoen van ahti Connect in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) aan de Paasheuvelweg 25 te Amsterdam plaats. Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmakers uit de zorg bij elkaar brengt. Een inspirerende manier om nieuwe kennis op te doen, uw netwerk te vergroten en ahti te leren kennen. Het thema dit keer is: ‘De digitale dokter: AI versus IQ’. Meer weten of aanmelden? Klik hier

Langste openlucht Street-Art kunstwerk van Amsterdam!

Langste openlucht Street-Art kunstwerk van Amsterdam!

Geplaatst: 24 augustus 2018

Op een 160 meter lange muur, wordt momenteel het langste openlucht Street-Art kunstwerk van Amsterdam gerealiseerd. In het Amstel III gebied wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe buurt. Caransa Groep B.V. heeft het initiatief genomen om een bijzonder welkom te verzorgen als entree van het gebied en de levendigheid in het gebied te stimuleren. Kunstenaarsduo’s Karski & Beyond en Bier en Brood zijn al ruim 10 dagen hard aan het werk en het resultaat is nu al indrukwekkend. 

Waar kunst en kantoor samen komen: The Ballroom.

Waar kunst en kantoor samen komen: The Ballroom.

Geplaatst: 10 augustus 2018

The Ballroom is een tentoonstelling, filmset en podium voor veelvormige samenkomsten geïnitieerd door een groep makers die leven, liefhebben en werken in de Amsterdamse Bijlmermeer. Al jaren werken zij aan een gezamenlijke praktijk. Met The Ballroom verwordt de begane grond van een glimmend glazen kantoorgebouw nabij metrostation Bullewijk tot tentoonstelling én filmset én podium voor veelvormige samenkomsten.

Wat gaat hier gebeuren?

Wat gaat hier gebeuren?

Geplaatst: 23 juli 2018

Achter de Burger King, de KFC en het wokrestaurant staat iets spannends te gebeuren! Caransa Groep werkt samen met Anouk Piket (R.U.A. – Reflexo on Urban Art) en ZO!City aan dit project. Momenteel wordt de erfafscheidingsmuur vervangen, maar de vraag is of de muur ook wit blijft... Houd de komende weken onze website in de gaten voor meer nieuws. Wordt vervolgd!

Informatiebijeenkomsten Gaaspertunnel

Informatiebijeenkomsten Gaaspertunnel

Geplaatst: 19 juli 2018

De ruwbouw van de tunnel is klaar, maar deze zomer gaat het testen van de technische systemen in de tunnel gewoon door. Na de zomervakantie is het tijd om u weer bij te praten over de stand van zaken en de planning van het project. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst in het Planetarium aan de Kromwijkdreef. Ze vinden plaats op dinsdagavond 30 oktober en woensdagmiddag 31 oktober. Noteert u deze data vast in uw agenda. 

Geslaagd ZO!merfeest in Club Jack

Geslaagd ZO!merfeest in Club Jack

Geplaatst: 06 juli 2018

De zomer staat voor de deur én Amstel III is een rooftopbar rijker! Genoeg aanleiding voor ZO!City om een ZO!merfeest te organiseren. Het feest is voor iedereen die woont, ontwikkelt, huurt of een initiatief heeft in heel Amstel III, lid of geen lid van ZO!City. Op donderdag 5 juli verwelkomde ZO!City alle bezoekers boven aan de trap op het dakterras van Jackie. Met een goede opkomst van initiatiefnemers, ontwikkelaars, ondernemers, geïnteresseerden en gemeente beloofde het een middag met mooie gesprekken te worden.

AMC en VUmc gaan verder als Amsterdam UMC

AMC en VUmc gaan verder als Amsterdam UMC

Geplaatst: 20 juni 2018

AMC en VUmc gaan vanaf nu samen verder als Amsterdam UMC. De twee ziekenhuizen zijn begin juni, met een officiële ondertekening in de Waag op de Nieuwmarkt, bestuurlijk gefuseerd en daar hoort een nieuwe naam en een ander logo bij. Het wordt een voor de hand liggende naam: Amsterdam UMC. De symboliek zit in het logo: een tulp, een verwijzing naar de beroemde arts uit de zeventiende eeuw, Dr. Nicolaes Tulp. Het 'hoefijzer' rond de tulp in het logo hint naar de Amsterdamse grachtengordel en de kleur oranje naar de nationale kleur.