News

OPROEP PITCHERS IDEEENLAB #2

01.06.2017

HET IDEEËNLAB #5: ENERGIE OP 29 JUNI!

In Het Ideeënlab borrelt en bruist het van ideeën voor een gezonde stad. Heb jij ook een idee voor Amsterdam? Test het in het lab en zie of het reacties uitlokt, verbindingen maakt, energie opwekt en een explosieve impact heeft op het publiek. Zij bepalen uiteindelijk welke pitcher €1000 wint voor de uitvoering. Niet slecht, toch?

Op donderdag 29 juni is het tijd voor de vijfde editie van Het Ideeënlab en dit keer is het thema: ‘Energie’. Heb jij het beste energie-bespaar-concept bedacht? Ben jij van plan om de energie-zuinigste straat van Amsterdam te realiseren? Sta jij op het punt een lokaal zoncollectief te starten met je buurt? Of ben jij iets heel anders van plan? In het Ideeënlab kan jouw idee realiteit worden.

PITCH!

Heb jij een tof idee over hoe we Amsterdamse energie groener kunnen opwekken of op kunnen besparen? Meld je dan uiterlijk 12 juni hier aan voor de vijfde editie van Het Ideeënlab! Wat kun je winnen? €1000 voor de uitvoering van je idee én.. elke pitcher krijgt een persoonlijke coach: een expert die jou op weg helpt om je idee te realiseren. Wie deze coaches zijn maken we binnenkort bekend!

Will je ideeën komen analyseren en stemmen? Dat kan natuurlijk ook! Een kaartje koop je aan de deur. Graag willen we je vragen om je van te voren hier aan te melden.

 

LABREGELS

Er zijn een paar regels waar jouw idee aan moet voldoen:

zorgt voor impact;

is concreet;

is vernieuwend;

wordt uitgevoerd in Amsterdam;

betrekt bewoners.

PRAKTISCH:

Locatie: Centrale OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL, Amsterdam

Tijd: 19.00 – 22.00 Stempasje: €10. Met jouw stempas bepaal jij wie de publieksprijs krijgt.

 

HET IDEEËNLAB

De Gezonde Stad, Amsterdam &Co en OBA organiseren samen de programmareeks: Het Ideeënlab. In Het Ideeënlab borrelt het en bruist het van goede ideeën. In elke editie pitchen vier Amsterdammers hun beste idee om voor een gezond Amsterdam en jij bepaalt wie wint. De winnaar ontvangt 1000,- euro voor de uitvoering van zijn of haar idee. De opzet van elke editie van Het Ideeënlab is hetzelfde, alleen het thema verschilt. Deze keer is het thema ‘Energie’!

Paviljoen ZoZo zoekt enthousiaste ondernemer!

01.05.2017

In mei 2017 opent het paviljoen ZoZo. Dé nieuwe plek om te werken, om te borrelen, picknicken, yoga-en boks lessen te volgen en exposities te bezoeken in Amsterdam Zuidoost.

Dit bijzondere paviljoen staat naast het station Holendrecht in Amsterdam Zuidoost en ligt midden in een wijk die in een rap tempo transformeert van werk- naar multifunctioneel gebied.

Voor de invulling van dit paviljoen zijn we op zoek naar een enthousiaste horeca en/of sociaal ondernemer, bij voorkeur met een netwerk in Amsterdam Zuidoost. Samen met Placemakers geef je lokaal programma vorm, voor een aantrekkelijk en levendig gebied. En goed om te weten: het eerste jaar betaal je alleen servicekosten.

Neem contact op via info@zocity.nl voor meer informatie en aanvullende voorwaarden. Meer informatie over het gebied? Ga naar www.zocity.nl

Slimmer parkeren met ParkBee

24.01.2017

Parkeren in de steden kan een groot probleem zijn. De prijzen zijn vaak hoog en het aanbod laag. Zo ook in Amsterdam Zuid-Oost, waar maar weinig parkeerplekken te vinden zijn.

Althans dat lijkt zo. Veel kantoren hebben veel plekken over en in de avonden en weekenden staan de meeste plekken leeg. ParkBee maakt samen met Parkmobile deze plekken beschikbaar. Hoe? Je opent de Parkmobile app, selecteert de garage en drukt vervolgens op “Open slagboom”.

Voor een hele dag parkeren in een van de locaties in Zuidoost, ParkBee Hullenbergweg, betaal je slechts €7,50. Meer weten? Bekijk hier alle ParkBee locaties.

Urbee e-bikes in Amstel3

22.12.2016

Hallo, wij zijn Urbee. Urbee is de elektrische fiets van Amsterdam. Urbee opent de komende maand als onderdeel van een soft launch 16 Urbee stations met 120 elektrische fietsen die beschikbaar zijn voor gebruik, ideaal voor zakelijk en woon-werk verkeer. Je maakt met een zakelijk of privé  abonnement voor €1,-/uur gebruik van de fiets. Registreer je als beta-gebruiker en maak gebruik van de Urbee fietsen tegen een gereduceerd tarief. In Zuidoost is Urbee spoedig te vinden bij het Warenhuis, het Amsterdam Health & Technology Center, Coffeemania/Carteblanche en A&O Hotel en Hostel. Het netwerk van e-bikes breidt zich het komende jaar stapsgewijs verder uit over heel Amsterdam! Voor een bijgewerkt overzicht van alle Urbee stations, houd de site goed in de gaten. Ook kosteloos Urbee-fietsen voor de deur? Mail naar info@urbee.nl

Renovatie station Bullewijk uitgesteld

21.12.2016

De renovatie van station Holendrecht is in november succesvol afgerond. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe planning voor de renovatie van station Bullewijk. Deze zou in januari 2017 starten maar is door verschillende oorzaken uitgesteld. Up-to-date informatie over de planning kun je vinden via deze link

Brouwerij Kleiburg opent in begin 2017

13.12.2016

​De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de realisatie van een prachtige nieuwe hotspot in Zuidoost. Kloosterbrouwerij Kleiburg heeft van de gemeente de kans gekregen om naast de IKEA een tijdelijke brouwerij met proeflokaal neer te zetten. Afgelopen week zijn na lang wachten de nuts-aansluitingen gemaakt en nu wordt de laatste hand gelegd aan de aankleding. In de Proefzaak (zoals het proeflokaal gaat heten) kun je straks terecht voor lunch, avondeten en borrels. Uiteraard met goed zicht op de brouwketels - je kunt ze nog net niet aanraken - en mogelijkheid tot rondleidingen met uitleg over het brouwproces. Van harte uitgenodigd om langs te komen. De officiële opening is begin 2017. 

Opening art gallery & meeting space

23.11.2016

De Heesterveld Creative Community heeft een nieuwe artgallery inclusief vergadervoorziening geopend! Op dit moment hangen er protretten van de bekende fotograaf Rogier Fokke aan de muur.

De creatieve setting is ideaal voor brainstormsessies, presentaties en workshops. Klik hier voor alle informatie

 

Twee nieuwe leden

10.10.2016

ZO!City heeft er weer twee nieuwe leden bij: Duqer en Certitudo, Beide partijen zijn nieuwe eigenaren in het gebied en brengen frisse energie met zich mee! Certitudo gaat al snel aan de slag met een transformatie naar woningbouw en ze hebben de plannen zelfs al onthuld! Wij danken beiden voor hun steun en kijken uit naar een prettige samenwerking!

Crowdfunding project ZoZo rond

03.10.2016

We hebben FANTASTISCH nieuws: De crowdfunding voor project ZoZo is gehaald met maar liefst 106%. De projectfinanciering is uniek, want de bijdragen zijn vanuit alle hoeken en gaten gekomen. De woningcorporaties van de woonwijk Holendrecht, het AMC, GVB, NS, verschillende bedrijven in ZuidoostZuid en hun medewerkers en nog een aantal anderen hebben allemaal bijgedragen! De eerste crowdfundingcampagne van het online gebiedsdashboard is daarmee een groot succes geworden!

Met deze middelen kunnen we in samenwerking met bureau Placemakers ZuidoostZuid een stukje aantrekkelijker en gezelliger maken. Placemakers stelt een mooi programma op, dus houd ons in de gaten!

Klik hier voor alle informatie over dit project

Start bouw brouwerij Kleiburg

17.08.2016

De crowdfunding van Brouwerij Kleiburg mag met recht geslaagd genoemd worden. De brouwer haalde de benodigde financiering – bijna 300.000 euro voor de bouw van de brouwerij, proeflokaal en terras via een crowdfundingcampagne ruimschoots binnen. De grond is inmiddels door de gemeente gereed gemaakt. Vanaf december kan je al van een heerlijk biertje genieten op hun terras! Lees meer over dit project

Beachvolleybalvelden bij Holendrecht

14.07.2016
Vanaf 14 juli a.s. is Zuidoost drie beachvolleybalvelden rijker. Deze velden liggen tussen studentencomplex Blue-Gray en de stadslandbouwtuin bij station Holendrecht. De velden zijn op sportieve wijze geopend met een toegankelijk mini EK toernooi in samenwerking met Beach Bolwerk. Het toernooi is voor bewoners, bedrijven en organisaties die het gebied een warm hart toedragen.


Transformatie lab- en kantoorruimten

01.07.2016
Het pand aan de Paasheuvelweg 28 wordt, op de hoofdconstructie na, geheel gerenoveerd tot een laboratorium (ML1 en ML2) en kantoren. Het gebouw telt straks vier bouwlagen, met een totaal oppervlak van 3.200m² en  mag het energielabel A met trots dragen. De gebouw opent naar verwachting in het voorjaar van 2017. Meer info 

Nieuw idee: Duurzaamheidsfonds Amsterdam

16.06.2016

Met het duurzaamheidsfonds Amsterdam helpt bedrijven, bewoners en organisaties bij het financieren van verduurzamingsprojecten. 

Kijk op www.zocity.nl#751

Afsluitingen rondom A9 in juni

09.06.2016

De komende weken zijn er afsluitingen. Viaducten worden aangelegd en damwanden ingetrild.

 

Van vrijdagavond 10 juni tot en met vrijdagavond 24 juni is de oprit S112b Gooiseweg aan de kant van de Bijlmer (richting Haarlem/Utrecht) afgesloten voor het intrillen van damwanden;

Van 10 juni 22.00 uur tot en met 13 juni 6.00 uur is de linkerrijstrook vanaf knooppunt Diemen richting knooppunt Holendrecht dicht. De twee rijstroken op de Parallelbaan zijn open;

Van 13 juni tot en met 28 juni is de Huntumdreef afgesloten voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Een deel van het viaduct boven de Huntumdreef wordt gesloopt;

Van 17 juni 20.00 uur tot en met 20 juni 6.00 uur en van 24 juni 20.00 uur tot en met 27 juni 6.00 uur is de Provinciale weg N236 afgesloten ter hoogte van de brug over de Gaasp.

 

Het verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroutes zijn met gele borden aangegeven, maar staan ook aangegeven op de kaart.

 

Meer informatie via deze link

Wijziging verkeerssituatie A9 - kies de juiste rijbaan!

04.05.2016

Ter informatie: vanaf 5 mei is er een nieuwe verkeerssituatie op de A9 voor verkeer komende uit Diemen richting Holendrecht. Ter hoogte van rivier de Gaasp splitst de rijbaan op in 1 rijstrook op de huidige A9 en 2 rijstroken op de lager gelegen parallelbaan. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers vooraf zo goed mogelijk over de wijziging in de verkeerssituatie. Vanaf 5 mei hangen er duidelijke informatieborden boven de weg. Voor meer informatie kunt u deze factsheet nalezen. 

 

Brouwerij Kleiburg behaalt crowdfunding

29.04.2016

We feliciteren brouwerij Kleiburg met het behalen van hun crowdfunding campagne!!

Deze zomer openen zij een brouwerij, proeflokaal en terras op het lege kavel naast de IKEA. Proost!

Klik hier voor meer info

Ontwikkeling HealthTech Park ZuidoostZuid van start

08.04.2016

Het Amsterdam health & technology institute heeft samen met het AMC, ZO!City en de dienst Werk van de gemeente Amsterdam het plan ontwikkeld voor een HealthTech park in ZuidoostZuid. Dit plan is onlangs goedgekeurd en wordt mede gefinancierd vanuit EFRO-gelden. Doelstelling is om een toonaangevend HealthTech Park te creëren in ZuidoostZuid om de komende jaren health tech bedrijven aan te trekken. Meer info via deze link

Renovatie station Holendrecht gestart

31.03.2016

Op 29 maart is gestart met de grote onderhoudsbeurt van station Holendrecht in het kader van de stationsrenovatie Oostlijn. De noordingang naar het ZuidoostZuid gebied is de komende drie maanden gesloten. Daarna zal de zuidingang drie maanden dicht gaan voor de verbouwing. Eind september zijn de werkzaamheden klaar. Het station zal na de renovatie moderner, ruimer en lichter zijn. Zo krijgen de reizigers een beter overzicht en een veiliger gevoel en wordt het station een stuk aantrekkelijker. 

Gebiedsvisie ZuidoostZuid vastgesteld

18.03.2016

Afgelopen jaar heeft ZO!City in co-creatie met lokale stakeholders in ZuidoostZuid een gebiedsvisie opgesteld in opdracht van de gemeente Amsterdam. Het belangrijkste uitgangspunt van de visie is dat ZuidoostZuid een aantrekkelijk gemengd stedelijk gebied wordt, waarin health tech en well-being een belangrijke rol speelt. De gebiedsvisie is te downloaden op deze website van de gemeente Amsterdam.